Bedre indeklima også om vinteren

Leder du efter en rigtig god energikilde til dit sommerhus, kolonihavehus eller helårsbolig, hvor du kan få en behagelig temperatur hele året rundt – uanset vejret udenfor?

Så er en varmepumpe en god investering, der er værd at overveje – dels, fordi den ikke koster ret meget i drift, men også i installation.

Det kræver en KMO-certificeret installatør at installere en varmepumpe – hos Risbjerg El og Køleteknik A/S kan vi som KMO-uddannede hjælpe dig med rådgivning, montering, installation samt service af din nye varmepumpe. Vi holder til i Rudkøbing og Svendborg og kører på hele Sydfyn og Langeland. Overvejer du en luft til luft varmepumpe, kan du ringe til os her eller sende en besked her.

Hvordan kan Risbjerg El og Køleteknik hjælpe dig?

  • Rådgivning ved valget af en luft til luft varmepumpe, som passer til dit behov
  • Levering, montering og installation af varmepumpen
  • Lovpligtigt serviceeftersyn

Hvordan virker en varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe virker ved, at udedelen optager energien fra luften udenfor og omdanner den til varme, der tilføres den luft, som efterfølgende fordeles inde i huset med indedelens indbyggede blæser. Varmepumpens indedele monteres som regel i husets største opholdsrum.

Uanset om du ønsker 22 grader, mens der er frostgrader eller 18 grader under en hedebølge – så kan en varmepumpe tilpasse temperaturen og gøre indeklimaet behageligt.

 

Få et bedre indeklima

Det vil sige at uanset årstiden, vil du altid kunne få den helt rigtige temperatur og et bedre indeklima. Det giver sig rigtig godt i et sommerhus – sommerhuset ofte står tomt i nogle uger eller måneder. Især om vinteren, hvor der oftest kan komme frost. Mange varmepumper har mulighed for at køre i dvale tilstand på ca. 8 grader, så man kan slippe for indendørs frostskader. Vi kan sikre dit sommerhus på Sydfyn, herunder Rudkøbing, Svendborg og Langeland.

risbjerg-rudkoebing-svendborg-graf

Mindsk “sommerhus-lugten”

Når du vælger at få installeret en varmepumpe med filtrerings- og luftrensningssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklima og nedsætter den famøse “sommerhuslugt” som oftest følger med, når det ikke har været taget i brug i et stykke tid. Sommerhus-lugten kommer af fugt kombineret med en lav rumtemperatur. Med en varmepumpe cirkulerer luften konstant og derved kan man mindske fugten og et dårligt indeklima.

En anden fordel er, at du også mindsker risikoen for allergi og astma, da der i de fleste luft til luft varmepumper er et pollenfilter, som sikrer at det er en renere luft, der cirkulerer i huset.

Det er ligesom man kender det ved bilen, hvor der også er et pollenfilter – varmepumpens filter bør skiftes minimum én gang om året og det kan nemt klares med en fast serviceaftale gennem Risbjerg El og Køleteknik A/S.

En tredje fordel er, at det er med til at reducere CO₂-udslippet og gøre Danmark grønnere. Luft til luft varmepumper leverer energien den bruger 3 til 5 gange igen.

risbjerg-rudkoebing-svendborg-perfekt-indeklima
styring app

WiFi i varmepumper

De nyere modeller har præinstalleret WiFi i deres systemer, som gør det muligt at styre og regulere varmen, uden at man behøver at befinde sig i sommerhuset. Det gælder både, når man er på vej til sommerhuset eller forlader det.

Det er en god idé at få varmet huset op inden man ankommer, specielt hvis det har været i dvale henover vinteren – det er også rarest.

De fleste varmepumper kan sættes på 8 grader uanset temperaturen og vejret udenfor – så selv under det koldeste frost, vil man kunne holde huset frostfrit.

 

For at man kan være sikker på at huset er opvarmet på forhånd, anbefaler vi at man skruer op til 21 eller 22 grader et døgn før man ankommer gennem app’en, alt afhængig af temperaturen udenfor.

Om sommeren kan man omvendt nedkøle sommerhuset inden man ankommer, så man kan komme frem til et køligere sommerhus.

Støjer en luft til luft varmepumpe?

Vores kunder spørger ofte til støjniveauet for luft til luft varmepumper. Det afhænger for det første af modellen. Det generelle svar er dog, at en varmepumpe støjer mindre end en opvaskemaskine. Mange varmepumper har det man kalder for night-mode, hvor man kan sænke støjen om natten, uden at det går ud over funktionerne. Ring til os på 📞 62 50 10 72 og hør nærmere om støjniveauet. 

Husk serviceaftale

Når du skal investere i en luft til luft varmepumpe, er det lovpligtigt at få serviceret varmepumpen minimum én gang om året af en KMO-uddannet tekniker. Det er vigtigt, fordi varmepumpen skal vedligeholdes for at køre optimalt. Du bør derfor tage det alvorligt at få anskaffet en serviceaftale, når du skal investere i en varmepumpe og selvfølgelig sørger for at den overholdes. Vi, som KMO-uddannede, udfører service på varmepumper med fast aftale, ring til os og hør mere.

Kontakt os

Risbjerg Installation & Service

4 + 9 =

Find os

Ellehaven 4A
5900 Rudkøbing
Tlf.: 62 50 10 72
Mail: info@risbjerg-as.dk

Abildvej 3
5700 Svendborg
Skovballevej 25
5700 Svendborg, Tåsinge