Transientbeskyttelse Rudkøbing

Transientbeskyttelse – hvad er det?

Transientbeskyttelse er til for at beskytte elektroniske apparater, maskiner og systemer i hjemmet, landbrug eller virksomheder. Det kan ikke forhindre et lynnedslag, men det kan være med til at reducere skaderne forbundet ved:

  • Elektriske komponenter i apparater
  • Systemnedbrud
  • Driftsstop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Vi står rådgivning, installation og service i Rudkøbing, Svendborg, Sydfyn og Langeland. Kontakt os på  📱 62 50 10 72 eller 📧 info@risbjerg-as.dk og hør mere.

Med transientbeskyttelse kan man sikre sig mod de konsekvenser og følger, der kan forekomme i forbindelse med indirekte lynnedslag. Faktisk, så er risikoen større end ved et direkte lynnedslag, da lyn helt op til 1-2 km væk på et splitsekund kan ødelægge alle maskiner og elektriske systemer.

Uden transientbeskyttelse under disse situationer, er der en mulighed for, at overspænding sker og en overspænding har potentiale til at beskadige de elektriske enheder i en installation, hvis enhedernes maksimum impulsholdespænding brydes.

Transientbeskyttelse begrænser overspændinger ved at lede det sikkert væk fra installationer. Transientbeskyttelse sikrer også mod overspænding som følge af arbejde på elnettet.

Med de nye el-regler fra 2019, er der pr. lovkrav, indstillet at der skal installeres transientbeskyttelse til at beskytte følgende:

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Store antal personer

Beskyttelse i hjemmet

Transientbeskyttelse i hjemmet er fortrinnet for alle andre systemer i dit hjem, da de systemer er afhængige af døgndrift. Her er der tale om f.eks. alarmer, lys og varme som helst skal fungere på alle tidspunkter det er nødvendigt. For at finde ud af hvilken løsning af transientbeskyttelse, der er bedst for dit hjem, skal man se på hvilken type el-tavle, der er koblet til huset i dag – er det dét noget ældre HFI-relæ eller det nyere HPFI-relæ? De fleste har enten kun et HFI- eller HPFI-relæ installeret og det forøger chancen for overspænding med 25%.

Det er derfor vigtigt at få foretaget et el-eftersyn af din autoriserede installatør, så alle installationer og systemer kan testes efter.

Ydermere blev der i 2019 vedtaget en ny el-lov, hvor det er et krav, at man har transientbeskyttelse – dog ikke i private hjem, men det er gunstigt ift. nogle forsikringselskaber

 

transientbeskyttelse-hjemme-rudkøbing

I dag er det ikke kun os, men også vores hjem, som forbundet med en række apparater og enheder, der er nødvendigheder i vores hverdag. Dette inkluderer, men er ikke begrænset til punkter som underholdning, sanitet, sikring og velvære, eksempelvis fjernsyn, vaskemaskine, alarmer, lys, varme, vand mm.

Er du i tvivl, om du har transientbeskyttelse installeret, eller om der er brug for udskiftning af eltavler eller noget helt tredje? Kontakt os på  📱 62 50 10 72 eller 📧 info@risbjerg-as.dk – vi hjælper med rådgivning, installation og service.

Er din virksomhed sikret?

Det er vigtigt, at din virksomhed er sikker mod skader som produktionsstop og datatab. Hvis der sker en overspænding i forbindelse med et lynnedslag helt op til 2 km væk, og der ikke er taget forbehold mod dette gennem transientbeskyttelse, kan der forekomme store økonomiske følger i form af: ødelæggelse af elektroniske udstyr, både synlige og usynlige indvendige komponentskader – dermed omkostninger til nyt udstyr, men også driftforstyrrelser, stop af produktion og tab af vigtige data.

Transientbeskyttelse er en relativ nem installation sat op mod de mulige følgeskader, et lynnedslag kan have. Hvis du ønsker at beskytte selve bygningen, kan der monteres lynopfangere.

Risbjerg El og Køleteknik A/S har hjulpet virksomheder, produktioner, industri- og serviceområderne med transientbeskyttelse. De teknikker og komponenter vi bruger, er gennemtestet, og vi hjælper gerne dig og din virksomhed, så det bliver sikret mod lyn. 

Med de nye el-regler, der trådte i kraft i 2019, blev det et krav for virksomheder at få transientbeskyttelse installeret og det pointere bare yderligere vigtigheden i, at I får tjekket op på jeres installationer og tavler af en autoriseret el-installatør, så det efterlever disse krav. Vi opererer i og omkring Rudkøbing, Svendborg, Sydfyn og Langeland. Kontakt os på  📱 62 50 10 72 eller 📧 info@risbjerg-as.dk i dag.

Beskyttelse mod lyn i landbruget

El-installationer i landbruget er i dag en vigtig del af den daglige drift. Desværre forekommer tordenvejr hyppigere de seneste år – det kan forårsage overspændinger, som kan have alvorlige konsekvenser på driften af dit landbrug. Det er derfor vigtigt, at man er sikker på, at det hele kan køre på alle tidspunkter, og at der ikke sker nedbrud i systemerne på grund af lynnedslag.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er ikke hensigtsmæssigt i forhold til landbrug, da det på et øjeblik kan ødelægge maskiner og systemer. Ødelæggelserne kan gå ud over systemer som f.eks. ventilation, vanding, foder, malkning, svag- og stærkstrøm, signal- og datatransmissioner.

transientbeskyttelse-landbrug-rudkøbing

Flere forsikringsselskaber stiller i dag krav om transientbeskyttelse i dit landbrug, så det er dit ansvar at følge op på og få tjekket, om din forsikring har det krav, da det kan have konsekvenser, hvis du ikke følger dem. Skal du have foretaget installationen eller service på eksisterende systemer og tavler, kan du med fordel kontakte os 📱 62 50 10 72 eller 📧 info@risbjerg-as.dk – så vil vi som din lokale el-installatør i Rudkøbing, Svendborg, Sydfyn og Langeland sørge for professionel og kompetent assistance.

Stadig i tvivl?

Er du i tvivl om du har transientbeskyttelse eller om du skal have det? Hvis ja, så kan vi hjælpe dig og komme med vores viden, både ift. eksisterende installationer, men i forbindelse med forbedringer og evt. udskiftning. Kontakt os på 📱 62 50 10 72 eller 📧 info@risbjerg-as.dk, så vil vi tilbyde vores assistance gennem dygtige og kompetente medarbejdere, som gennemgår alle de spørgsmål og tvivl du har med transientbeskyttelse af dit hjem, virksomhed eller landbrug i Rudkøbing, Svendborg, Sydfyn og Langeland.

Kontakt os

Risbjerg Installation & Service

2 + 6 =

Find os

Ellehaven 4A
5900 Rudkøbing
Tlf.: 62 50 10 72
Mail: info@risbjerg-as.dk

 
Rytterhaven 8 
5700 Svendborg