Fra naturgas til en luft-vand varmepumpe

Flere og flere danskere skifter i dag deres gamle brænde/naturgas/gas/halm fyr ud med luft-vand varmepumper, og det tog sprang Ole og Joan også med på i starten af 2021.

Joan og Ole Stuhr Hansen havde i længere tid overvejet af skifte deres gamle naturgasfyr og brændeovne ud. Huset skorsten var over tiden blevet frostsprængt, og de stod foran en større renovering af skorstenen, hvis den fortsat skulle være i brug. Efter flere undersøgelser viste det sig, at det var billigere helt at rive skorstenen ned og får en ny varmekilde i huset.

En bæredygtig hverdag 

Ole og Joan havde allerede et par år forinden fået installeret solceller, og det var derfor et naturligt skridt for dem at tænke i en mere bæredygtig retning, hvad angår varmekilder.

Ole havde inden kontakten med Risbjerg El og Køleteknik A/S allerede gjort sig en del tanker ang. hvilken varmepumpe han ønskede i huset. Efter en grunding forundersøgelse og rådgivning fra el-installatøren John fra Risbjerg El og Køleteknik A/S, var Ole dog ikke i tvivl om, at han skulle i en lidt anden retning. “Jeg fik rigtig god og relevant rådgivning undervejs i forløbet, og varmepumpen har virkelig levet op til mine forventninger” fortæller Ole Stuhr Hansen.

Daikin Altherma 3 8Kw 

Ole fik installeret en Daikin Altherma 3 8 Kw varmepumpe, og det har han absolut ikke fortrudt:

“Jeg er dybt imponeret over indløbstemperaturerne. Vi havde hørt mange fordomme om at luft-vand varmepumper ikke har en høj nok indløbstemperatur til de kolde dage herhjemme. Men selv de dage i marts 2021, hvor temperaturen var helt nede på minus 10-12 grader, oplevede vi ingen problemer med indløbstemperaturen. Varmepumpen kunne sagtens følge med, og den er virkelig effektiv” fortæller Ole Stuhr Hansen og fortsætter:

“Vi fik en virkelig god og grunding rådgivning af Risbjerg El og Køleteknik A/S. Vi ville gerne have en luft-vand varmepumpe som et led i en mere bæredygtig hverdag, og de hjalp os med at finde den varmepumpe, som passede bedst til vores hjem.”

Daikin luft vand varmepumpe

Er du interesseret i at høre mere om luft-vand varmepumper? Så tøv endelig ikke med at ringe til os. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den varmepumpe, som passer til lige præcis dit hjem. Vi kører i og omkring Svendborg på Sydfyn og Rudkøbing på Langeland.